11 Aralık 2021 Cumartesi

12. Boğaziçi zirvesinde Göze Çarpan Standlar

 



  12. Boğaziçi zirvesinde Göze Çarpan Standlar


Sevda Aydın Vakfı

Sevda Aydın Vakfı, Gözler ve Eller! Standında  Nevin BerberoğLu Şen ve Halil Agah,Sevda Aydın Vakfı, hakkında verdikleri bigilere göre; Vakıf, Doğu Anadolu Bölgesi’nde kırsal kalkınma, eğitim, sağlık ve kültür konularında kalkınma çabalarına ışık tutmayı hedeflemektedir. 



SAV faaliyetlerinde, sürdürülebilir kalkınma hedefleri, COP26 ve Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında belirlenmiş olan öncelikleri dikkate alarak, 2030 ve 2050 yıllarına ilişkin ortaya konulmuş hedefleri kalkınma çabalarında öncelik olarak benimsemiştir. Bu kapsamda; yerel ürünlerin korunarak geliştirilmesi, çalışmalarda kadın ve dezavantajlı grupların gözetilmesi temel öncelikleri arasındadır. Ürünlerin uluslararası standartlara uygun üretiminin sağlanması, markalaşma, değer zincirinin ve pazar kanallarının geliştirilmesi gibi çabaların yanı sıra bölgenin kültürel değerlerini ve insan kaynaklarıyla doğal kaynaklarını ön plana çıkaracak çalışmalara odaklanılmıştır. 

Vakıf öncelikli hedeflerini; “Genç kızlarımızın ve kadınlarımızın eğitim, sağlık, kültür-sanat ve üretimdeki’ payının eşitlenmesine yönelik toplumsal bilincin oluşması, güçlenmesi ve yaygınlaşmasına yönelik çalışmalara önderlik etmek olarak belirlemiştir.


Sherpa Secrest

Dünyaca ünlü Mallorca (Mayorka) incileri, doğal taş ve özel takılarının yer aldığı İspanya markası Sherpa, Secrest Of Mallorca olarak Boğaziçi zirvesinde standlarında bir kısım tasarılarını sergilediler



Türk İş kadını ve  Sherpa Secrets Of Mallorca Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Karslıgil, incileri ve değerli taşları hakkında bilgiler paylaştı. 

Değerli taşların pozitif güç verdiğini, ülke kültürüne göre takılar yaparak Mayorka sınırları boyutlarını aştığını Dünya ya açıldığını 

öğreniyoruz. Başarılı iş kadını Gamze Karslıgil; Sherpa markasıyla çok sayıda kişilere hem meslek hem de iş imkanı sağladığını dahada sayıyı artırmak arzusunda olduğunu ilave ediyor.


MAYA Fikir Kulübü

Başkan Tarık Arık, Genel Direktör Nihal Öztürk, Genel Koordinatör Caner Kotil’den gençlere eğitim, kariyer ve girişimcilik alanında mentörlük destekleri sunan MAYA Fikir Kulübünden aldığımız bilgilere göre kurumun genel yapısı;



Boğaziçi zirvesinin gençlik kısmını organize eden Maya Fikir Kulübü, Türkiye’de yaşayan 18-35 yaş arasındaki gençlerin kendi yaşamak istedikleri geleceği, 

tarafsız, bağımsız ve ön yargısız olarak bir araya gelerek kurguladıkları bir sivil toplum kuruluşudur.



Amaçları, Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 2 milyon gencimizi Türkiye’nin geleceğini düşünmek ve kurgulamak konusunda organize etmektir. 

Gençler, nasıl bir gelecekte yaşamak istiyorlarsa, onu bugünden kendi elleriyle kurmaya çalışıyorlar.


Kurum yöneticileri; 7’den 70’e tüm gençler, hak ettiğimiz geleceği hep birlikte, klasik siyasetten uzak, tarafsız ve önyargısız olarak oluşturacağız. 

Nasıl bir gelecekte yaşamak istiyorsak onu bugünden kendi ellerimizle kuracağız. Çok iyi biliyoruz ki dünyanın önde gelen ülkeleri gibi biz de hayalimizdeki geleceği inşa edebiliriz.

Bugünü değil, ötesini düşünüyoruz dediler.


Gönüllülerine Sundukları Destekler;


Kariyerlerini oluşturma yolunda ücretsiz Mentör desteği

Hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak ücretsiz Eğitim ve Burs desteği

 Anlaşmalı oldukları kurum ve firmalarda Mesleki Gözlem Desteği

Kurum/firmalarda alan ve meslekleri ile ilgili Staj desteği

Fikirlerini paylaşıp, yardımlaşabilecekleri Çalışma Grupları

Fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olacak Network desteği


UAVERA

UAVERA Kurumsal Danışman Dursun Özkara  çok detaylı üretimleri hakkında bigiler verdi özetle;

UAVERA ile insansız hava araçları sektörüne giriş yapan 2021 yılı başında Ankara merkezli İVME isimli firmayı satın alarak bünyesine katan Coşkunöz Holding, 15 milyon TL yatırım ile üretim ve tesis alt yapısını yenileyerek UAVERA ismiyle İHA Üretimine başladı.



UAVERA milli ve yerli üretim sloganıyla yola çıkarak Türkiye’nin savunma ve havacılıkta dışa bağımlılığını azaltmak, sektöre ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için kendi projelerini birer birer hayata geçirmektedir. UAVERA‘nın ürettiği ürünlerin en belirgin özelliği teknolojisi. Sabit kanat olmasına rağmen piste ihtiyaç duymadan iniş kalkış yapabilen ve uydu kontrolü sayesinde mesafe gözetmeksizin kullanılabilen Çağatay İHA güncellenmiş haliyle birçok farklı talebi


Çağatay İnsansız Hava Aracı CGT50, kendi kulvarında belirgin özellikleriyle öne çıkıyor. Piste ihtiyaç duymadan dikey iniş kalkış yapabilen bu İHA’lar, daha sonra benzinli motorunu devreye alarak görevlerini gerçekleştirebiliyor. Yerli yazılım ve kontrolcüler ile donatılmış olan İHA’lar zorlu hava koşullarında ve tam otonom görev yapabiliyor. 


Çağatay İHA 2021 yılında gerçekleştirdiği bir çalışma sayesinde artık mesafe kısıtı olmadan kontrol edilebiliyor. INMARSAT, COBHAM, A-TECHSYN ve UAVERA iş birliği ile gerçekleştirilen ve yaklaşık bir yıl süren AR-GE projesi sonucunda kendi sınıfında dünyanın ilk uydudan kontrol edilen İHA sistemi olma başarısını gösterdi. 5kg Faydalı yük ile 18000 feet irtifaya çıkabilen Çağatay İHA 58 knot maksimum hıza ulaşabilmektedir.

Bu sayede Çağatay İHA’lar kesintisiz ve güvenilir bağlantı ile ve TÜRKSAT uyduları üzerinden kolaylıkla kontrol edilebilecek. 


Kaşoğlu Otomotiv;


Ahmet Kaşoğlu’nun verdiği bilgilere; Kaşoğlu Otomotiv; Deneyim Birikim ve Teknolojiyi Birleştirerek Beton Santraleleri, Beton Pompaları, Beton Mikserleri, Kamyon ve İş Makineleri  yedek parça ve Radyatör alanında üretim ve tedarikte en iyi çözüm ortak olarak kendilerini tanımlıyorlar



 Ahmet Kaşoğlu “Sektördeki gelişmiş kalite, AR-GE ve girişimci ruhu ile birlikte geniş bir yedek parça ürün yelpazesine sahip olan firmamız yurt içi ve yurtdışı bir çok firmanın çözüm ortağı olmayı kendine hedef edinmiştir.

Kaşoğlu Otomotiv Uluslararası İş Birliği Platform (UİP) tarafından “Daha iyi bir dünya için çalışmak” temasıyla düzenlenen 12. Boğaziçi Zirvesine yeni bir seviyede küresel işbirliği oluşumuna katkıda bulamaktan gurur duyar.” Şeklinde ifade ediyor 



yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SKAL İstanbul Kulübü'nde Başkanlık Zinciri Değişti-Yılmaz Parlar

  ANASAYFA SİYASET ...